Ogłoszenie 

UWAGA - Pojawiły się zmiany w organizacji struktury forum. Więcej informacji znajdziecie w tym temacie.

UWAGA - To jest testowa wersja nowego forum. Jeżeli zauważysz jakieś nieprawidłowości daj znać w tym temacie.

Poprzedni temat :: Następny temat
Chat - reaktywacja!
Autor Wiadomość
Boromir 
Moderator

Wysłany: 2008-04-05, 16:00   Chat - reaktywacja!

Miło mi poinformować, że dzisiejszego dnia, wspólnymi wysiłkami, razem z Ezzem, reaktywowaliśmy nasz Elixirowy Chat. Udało się przywrócić do życia naszego wspaniałego bota, Alchemika Rumacego, który z pewnością sprawi, że chat nabierze więcej kolorów.

W związku z tym chcielibyśmy Was wszystkich zaprosić do odwiedzania naszego Chata (jak to zrobić, za chwilę). Nie gwarantuję, że zawsze ktoś będzie, ale im więcej ludzi będzie częściej chodzić, tym większa szansa, że się na kogoś trafi. Na chacie będzie można też spotkać członków naszej redakcji, pogadać, zapytać się o coś ;) W dalszej przyszłości (to sporo roboty pewnie będzie) możliwe, że pomyślimy i jakichś atrakcjach, jak sesje, prelekcje, quiz "Wujek Bor pyta" etc. Ale to na razie melodia przyszłości.

Teraz instrukcja obsługi:

1. Ściągacie program Ikari (http://www.ikari.pl/pobierz)
2. Instalujecie go
3. Rejestrujecie nicka na stronie polchat.pl (nie jest to konieczne oczywiście, ale to chyba przyjemność mieć własnego nicka ;))
4. Włączacie Ikari, które jest bardzo proste w obsłudze, logujecie się, w nazwie pokoju wpisujecie elixir i gotowe.

Czemu Ikari? Bo to fajny program, który posiada wiele ciekawych i przydatnych opcji, a do tego jest przyjazny użytkownikowi.

Jeśli ktoś będzie mieć jakieś problemy z wejściem na chata, proszę się zgłosić do mnie na gg, bądź mailem ;)

A tymczasem, serdecznie zapraszam!

Driden Wornegon 

Wysłany: 2008-04-05, 18:44   

Niby wszystko w porządku, ale wyświetla "poza wszystkimi pokojami". Zamiast elixir jako nazwę pokoju. A zaraz potem następuje rozłączenie z systemem. A zdaje się nawet pamiętał mojego nicka.
"Istnieje takie słowo w nowomowie - rzekł Syme - którego pewnie jeszcze nie znasz: kwakmowa, czyli mówienie podobne do kwakania kaczki. Jest to jedno z tych ciekawych słów, które mają dwa przeciwstawne znaczenia. W odniesieniu do wroga stanowi obelgę; w odniesieniu do kogoś, z kim się zgadzasz, komplement." Rok 1984, George Orwell

Wróbel 

Wysłany: 2008-04-05, 18:52   

Wejdź w zaawansowane ustawienia i zmień serwer na polchat bo pewnie masz zaznaczony "inny"

Driden Wornegon 

Wysłany: 2008-04-05, 18:57   

Dzięki, miałeś rację.
To teraz tylko starczy odświeżyć Vallhalę, arenę na chacie. :-)
"Istnieje takie słowo w nowomowie - rzekł Syme - którego pewnie jeszcze nie znasz: kwakmowa, czyli mówienie podobne do kwakania kaczki. Jest to jedno z tych ciekawych słów, które mają dwa przeciwstawne znaczenia. W odniesieniu do wroga stanowi obelgę; w odniesieniu do kogoś, z kim się zgadzasz, komplement." Rok 1984, George Orwell

The_Ezekiel 

Wysłany: 2008-04-05, 20:35   

Teraz to trzeba w końcu dla chata podforum postawić :)

[url=http://blog.elx.pl/the_ezekiel]NeuroBlog[/url]

Driden Wornegon 

Wysłany: 2008-04-05, 23:27   

O tak pod tym względem jesteśmy zapóźnieni straszliwie. Jest parę tematów do przerzucenia.

Ainathang 

Wysłany: 2008-04-07, 16:10   

Socket error 10061: Serwer, z którym się łączysz nie istnieje!

Ja mam takiego errora :/ Nie wiem, może to wina mojego firewalla, który czasem świruje... Pomoże ktoś?

EDIT: Już działa, jakby ktoś miał ten sam problem to: http://ikari.pl/forum/pri...10e870f1566e610

nycek 

Wysłany: 2008-04-28, 20:07   

a moze # IRC ? wygodniejsze, a wiecej ludzi bedezie uzywac...

postawic pokoj i bota nie problem, moge sie nawet zaoferowaac :)

chyba ze taki # jest, to prosze o namiar :P

Driden Wornegon 

Wysłany: 2008-04-28, 21:46   

Mnie wszystko działa.
A do irca jakoś nigdy się nie mogłem przekonać, co chwilę coś szwankowało.

nycek 

Wysłany: 2008-04-28, 21:49   

a jakiej przegladarki uzywasz? mi ani na FFoxie ani na Operze cholera nie idzie...

a programow chatowych pod linuxa chyba brak...

nooo dobra....odpalilem..

a ktos tam w ogole jest?

pokoj elixir i jestem sam...

Malvick 

Wysłany: 2008-04-30, 20:28   

na elixirowy czat brakuje nam pomysłu, przez pewien czas siedzielismy tam, i gadaliśmy po próżnicy,ale zrezygnowaliśmy z tego na rzecz eventów na które.. nie ma pomysłu:).

Odpowiedz do tematu