Miło mi poinformować, że dzisiejszego dnia, wspólnymi wysiłkami, razem z Ezzem, reaktywowaliśmy nasz Elixirowy Chat. Udało się przywrócić do życia naszego wspaniałego bota, Alchemika Rumacego, który z pewnością sprawi, że chat nabierze więcej kolorów.
W związku z tym chcielibyśmy Was wszystkich zaprosić do odwiedzania naszego Chata (jak to zrobić, za chwilę). Nie gwarantuję, że zawsze ktoś będzie, ale im więcej ludzi będzie częściej chodzić, tym większa szansa, że się na kogoś trafi. Na chacie będzie można też spotkać członków naszej redakcji, pogadać, zapytać się o coś ;) W dalszej przyszłości (to sporo roboty pewnie będzie) możliwe, że pomyślimy i jakichś atrakcjach, jak sesje, prelekcje, quiz "Wujek Bor pyta" etc. Ale to na razie melodia przyszłości.
Teraz instrukcja obsługi:
1. Ściągacie program Ikari (http://www.ikari.pl/pobierz)
2. Instalujecie go
3. Rejestrujecie nicka na stronie polchat.pl (nie jest to konieczne oczywiście, ale to chyba przyjemność mieć własnego nicka ;))
4. Włączacie Ikari, które jest bardzo proste w obsłudze, logujecie się, w nazwie pokoju wpisujecie elixir i gotowe.
Czemu Ikari? Bo to fajny program, który posiada wiele ciekawych i przydatnych opcji, a do tego jest przyjazny użytkownikowi.
Jeśli ktoś będzie mieć jakieś problemy z wejściem na chata, proszę się zgłosić do mnie na gg, bądź mailem ;)
A tymczasem, serdecznie zapraszam!
_________________ Life is easy, with eyes closed...
Niby wszystko w porządku, ale wyświetla "poza wszystkimi pokojami". Zamiast elixir jako nazwę pokoju. A zaraz potem następuje rozłączenie z systemem. A zdaje się nawet pamiętał mojego nicka.
_________________ "Istnieje takie słowo w nowomowie - rzekł Syme - którego pewnie jeszcze nie znasz: kwakmowa, czyli mówienie podobne do kwakania kaczki. Jest to jedno z tych ciekawych słów, które mają dwa przeciwstawne znaczenia. W odniesieniu do wroga stanowi obelgę; w odniesieniu do kogoś, z kim się zgadzasz, komplement." Rok 1984, George Orwell
Dzięki, miałeś rację.
To teraz tylko starczy odświeżyć Vallhalę, arenę na chacie.
_________________ "Istnieje takie słowo w nowomowie - rzekł Syme - którego pewnie jeszcze nie znasz: kwakmowa, czyli mówienie podobne do kwakania kaczki. Jest to jedno z tych ciekawych słów, które mają dwa przeciwstawne znaczenia. W odniesieniu do wroga stanowi obelgę; w odniesieniu do kogoś, z kim się zgadzasz, komplement." Rok 1984, George Orwell
Teraz to trzeba w końcu dla chata podforum postawić :)
_________________ Wojna podobała mi się, dopóki siedząc w Sudanie zajmowałem sie tylko zamawianiem drinków z parasolką, a jedyne co mi zagrażało to tubylcy uzbrojeni co najwyżej w zaostrzone mango.
A potem przyszedł szkop z karabinem i wszystko się spieprzyło....
O tak pod tym względem jesteśmy zapóźnieni straszliwie. Jest parę tematów do przerzucenia.
Mnie wszystko działa.
A do irca jakoś nigdy się nie mogłem przekonać, co chwilę coś szwankowało.
na elixirowy czat brakuje nam pomysłu, przez pewien czas siedzielismy tam, i gadaliśmy po próżnicy,ale zrezygnowaliśmy z tego na rzecz eventów na które.. nie ma pomysłu:).