Ogłoszenie 

UWAGA - Pojawiły się zmiany w organizacji struktury forum. Więcej informacji znajdziecie w tym temacie.

UWAGA - To jest testowa wersja nowego forum. Jeżeli zauważysz jakieś nieprawidłowości daj znać w tym temacie.

Poprzedni temat :: Następny temat
Nabór na newsmanów
Autor Wiadomość
Boromir 
Moderator

Wysłany: 2008-03-05, 20:36   Nabór na newsmanów

Witam,

chciałbym poruszyć bardzo ważną dla mnie kwestię, a mianowicie newsy. Wbrew pozorom to jedna z najważniejszych części portalu. A dlatego, że jest na stronie głównej. Jak ktoś wchodzi i widzi, że nie ma nowych newsów, to uznaje, że pewnie nic się na portalu nie dzieje. Tzw. pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Jeśli nowa osoba, która nas odwiedza, zobaczy, że newsy mają się dobrze, możliwe że chętniej zagłębi się w portal. Inna sprawa, że z newsów można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć.

W związku z tym poszukuję osoby, która zostałaby naczelnym/naczelną newsów i która by dbała o ich jakość oraz o to, by ukazywały się codziennie. Jakie są wymagania, pisałem w subskrypcji. Jako że długo byłem naczelnym newsów, przez jakiś czas mógłbym się tym znowu zająć, lecz na dłuższą metę nie dam rady, ktoś musiałby mnie zastąpić.

Wiadomo jednak, że sam Naczelny to za mało. Potrzeba jak najwięcej ludzi do pisania newsów. Z doświadczenia wiem, że zajmuje to max godzinę dziennie, czyli nie jakoś strasznie długo.

Chciałbym, żeby do każdej działki newsów, zgłosiło się po dwie osoby (jeśli więcej się zgłosi, tym lepiej oczywiście), które pisałyby 2/3 newsy tygodniowo (jeśli więcej, to fantastycznie). Dzięki temu myślę, że newsy miałyby się całkiem dobrze, a na pewno lepiej niż obecnie.

Jakie są wymagania, też pisałem w subskrypcji. Oczywiście na początku w razie co nauczyłbym wszystkiego kandydata i pomógł, w miarę skromnych możliwości.

Na razie nikt się nie zgłosił, ale mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni. Nie ukrywam, że Elixir potrzebuje pomocy, to widać gołym okiem.

Jeśli więc ktoś z Was chciałby pomóc i objąć ważną funkcję (Naczelny), lub nieco mniej ważną (newsman), to proszę się zgłosić w tym temacie, albo napisać do mnie maila (boromir.elx@gmail.com), lub też na gg (4214923). Wtedy dogadamy wszystkie szczegóły :)

Pozdrawiam,
Bor

Malvick 

Wysłany: 2008-04-30, 20:30   

Newsuje na bieżąco o dnd, nie tylko w Red Dragonowych newsach, ale też na głównej, zastanawiam się czy ktokolwiek to czyta, i uważa za potrzebne. Hm?

Odpowiedz do tematu