Wysłany: 2007-04-04, 15:31 Zmiana organizacji forum
Nastąpiło kilka zmian w organizacji tematów na forum:
1.Tematy Neuroshima HEX oraz Projekt Chicago zostały podpięte jako subfora dla tematu Neuroshima RPG.
2.Temat poświęcony komiksom został podpięty jako subforum dla tematu Manga, Anime i Japonia
3.Temat poświęcony naszej Galerii został wydzielony jako osobny temat na forum Xiąg Rozmaitości
4.Tematy Inne Systemy oraz Systemy Autorskie zostały podpięte jako subfora dla tematu RPG Ogólnie.
5.Tematy Revolucja V3 oraz Blogi zostały podpięte jako subfora dla tematu Wokół Nas - Sprawy Forum i Portalu
Mamy nadzieję, że są to zmiany na lepsze :) Czekamy na Wasze opinie.
Przy okazji tego tematu - Jeżeli macie jakieś dalsze propozycje zmian, czekam na pomysły.
Planujemy np. zająć się tematem poświęconym sesjom na forum; jest możliwość tworzenia podfor co mogłoby tam znacznie ułatwić życie.
_________________ ...::: tRY tO bREAK mE nOW :::...
Przede wszystkim - wątpię, czy uda się stworzyć forum łądniejsze i bardziej przejrzyste od tego, które pamiętam sprzed kilku lat, ale trzymam kciuki.
Co do obecnego... Jest zbyt masywne. Takie krasnoludzkie, grube jakieś. Średnio mi podchodzi, ale może to mi minie? :)
Brakuje mi wyjątkowo tytułów, poziomów, profesji i statystyk pod avatarami. To było ekstra. Tak swoją drogą - aktywność na forum wciąż jest powiązana z rozwijaniem postaci elx? :) Oby!
To tyle, jeżeli idzie o pierwsze wrażenie.
Pozdrawiam.
P.S. No tak, nie w tym temacie się wypowiedziałem :P Proszę o przeniesienie do właściwego (z usunięciem "P.S")
_________________ Creos e`lva kaimel mellon. Delnos edhelea tuulo`Neldoreth
(Witaj w naszym śnie przyjacielu. Jesteśmy elfami z Puszczy Bukowej.)
Co do obecnego... Jest zbyt masywne. Takie krasnoludzkie, grube jakieś. Średnio mi podchodzi, ale może to mi minie? :)
Ej nie używaj określenia "krasnoludzkie" w znaczeniu pejoratywnym.
Brzydkie jak dla mnie to specjalnie nie jest. Kwestia gustu może.
Cytat:
Brakuje mi wyjątkowo tytułów, poziomów, profesji i statystyk pod avatarami.
Tytułów trochę faktycznie braknie, reszty trochę mniej, ale nie zaszkodziłoby.
Cytat:
Tak swoją drogą - aktywność na forum wciąż jest powiązana z rozwijaniem postaci elx? :) Oby!
Jasne, ale ciągle bardziej opłacalne jest podsyłanie tekstów i wieści.
Strata tego rozwoju to by było coś. Dla niego się tu zarejestrowałem właściwie.
Cytat:
P.S. No tak, nie w tym temacie się wypowiedziałem :P Proszę o przeniesienie do właściwego (z usunięciem "P.S")
Niby powinno być w innym temacie, ale tutaj chyba tylko Wielcy bracia mają uprawnienia, więc nikt tego nigdy nie przeniesie.
Zwłaszcza, że nie trafienie z tematem jest minimalne.
_________________ "Istnieje takie słowo w nowomowie - rzekł Syme - którego pewnie jeszcze nie znasz: kwakmowa, czyli mówienie podobne do kwakania kaczki. Jest to jedno z tych ciekawych słów, które mają dwa przeciwstawne znaczenia. W odniesieniu do wroga stanowi obelgę; w odniesieniu do kogoś, z kim się zgadzasz, komplement." Rok 1984, George Orwell
Mnie też brakuje tych statystyk pod avami. Co z tego, że teraz widać od razu, czy ma się do czynienia z chłopcem czy z dziewczynką, jeśli nie wiadomo kto jest kim.
Ech, teraz to nawet nie można nikogo dościgać za jednozdaniówki, bo i tak PD się za komentarze nie dostaje... Łza się w oku kręci, jak sobie wspominam...
_________________ www.manga.elx.pl -> Jedyny słuszny serwis o mandze i anime
Laurefin: dzięki siostro za poparcie :) A w kwestii komentarzy... chyba nigdy komentowanie artykułów nie było PDkowane?
Driden Wornegon: już Ci o tym wspomniałem w PW, ale teraz mam powód, aby umieścić posta, więc sprostuję na forum - jestem elfem, "krasnoludzkie" w moich ustach praktycznie zawsze będzie miało wydźwięk negatywny :D Ale w tym przypadku chodziło raczej o taką "szerokość", czy "napakowanie".
A teraz to co mnie trapi - nie pokazują mi się "oczka" tam gdzie są nowe tematy albo posty, chyba że sam się w danym temacie wcześniej wypowiedziałem! Żeby przejrzeć o czym gdzie mowa muszę klikać "tematy od ostatniej wizyty" :/ To jest bardzo niefajne i jednocześnie niekorzystne dla forum, jeżeli inni też tak mają, jak nie to nie wiem skąd ten problem u mnie...
_________________ Creos e`lva kaimel mellon. Delnos edhelea tuulo`Neldoreth
(Witaj w naszym śnie przyjacielu. Jesteśmy elfami z Puszczy Bukowej.)
Elixir jest serwisem unikatowym i daje każdemu ze swoich użytkowników unikatowe problemy. Ja np. nie mogę edytować swojego profilu, bo wyskakuje jakiś błąd. Ty czy Aramin Czarny (który rejestrował się mniej więcej wtedy, kiedy ja to robiłem), sądząc po podpisie, nie macie z tym problemów.
Wiele osób zgłaszało niemożność zalogowania się na stronę główną. Póki co, o ile mi wiadomo, jedyną metodą na obejście tego problemu jest... logowanie się przez któryś z działających serwisów, bądź blogi...
To wszystko może mieć swój urok, ale jednak mam wrażenie, że nowi użytkownicy bardziej docenili by usunięcie tych wszystkich błędów, niż otrzymywanie PD za posty...
Ja też chciałbym poskarżyć się za niemożność edycji profilu:/ Wyskakuje błąd "podane hasło jest nieprawidłowe" i "podany e-mail jest niezgodny z tym podanym przy rejestracji." Dałoby sie coś z tym zrobić?
A w kwestii komentarzy... chyba nigdy komentowanie artykułów nie było PDkowane?
PD przypadały za komenty na forum. Te, które dodawaliśmy pod artykułami nie było punktowane.
Valandil napisał/a:
nie pokazują mi się "oczka" tam gdzie są nowe tematy albo posty
U mnie jest podobnie. Tam gdzie bywam od czasu do czasu oczka są; tam, gdzie nie bywam - muszę wypatrywać w opisie kiedy ostatni post został dodany.
Alaknar napisał/a:
Ja np. nie mogę edytować swojego profilu, bo wyskakuje jakiś błąd.
Och, ja mam to samo... Zły adres mailowy się pojawia. Tak jakbym coś zmieniała...
Xantor napisał/a:
Wyskakuje błąd "podane hasło jest nieprawidłowe" i "podany e-mail jest niezgodny z tym podanym przy rejestracji." Dałoby sie coś z tym zrobić?
Hehehe... <zarechotała Lau zupełnie nie po elfiemu>
Alaknar napisał/a:
To wszystko może mieć swój urok, ale jednak mam wrażenie, że nowi użytkownicy bardziej docenili by usunięcie tych wszystkich błędów, niż otrzymywanie PD za posty...
To wszystko wcale uroku nie ma. Usunięcie błędów jest zapewne sprawą priorytetową <o czym mówi się od roku, czyli od czasu Revolicji> ale PD też swój urok ma i - nie oszukujmy się - duża część nowych userów bardzo chętnie pobawiłaby się w dodawanie postów dla uzyskania wyższego poziomu. Do tego pewnie o wiele więcej osób chciałoby coś napisać. Nagle otworzyłyby się szuflady pełne tekstów i opowiadań. Nagle do redaktorów naczelnych zaczęliby się zgłaszać "nowi" z propozycją współpracy.
A tak zupełnie na marginesie muszę wam powiedzieć, że temat do narzekań na działanie forum już istnieje. W dziale "Sprawy forum i portalu".
PD za komentarze do artów były. Z tym, że przydzielane jako "pozostałe".
W sumie poziomy i punkty doświadczenia to była wielka frajda. Problem powstał kiedy newsmani oddalili się na tyle i ilością PD ze się elfowi odechciewało pisać cokolwiek.
Masz całkowitą racje Laurefin że skoro forum odbiera chęci na cokolwiek to i "świeża krew" nie napływa w takim tempie jak powinna i grozi nam wyginięcie jak dinozaurom
_________________ Amar a naus naali ten`iler. Delnos edhelea tuulo`Neldoreth.
(Świat fantazji jest dla każdego. Jesteśmy elfami z Puszczy Bukowej.)
Och, ja mam to samo... Zły adres mailowy się pojawia. Tak jakbym coś zmieniała...
Chyba wiem o co chodzi, bo na innym forum miałem podobny problem.
Przy rejestracji, system przydziela każdemu użytkownikowi jakieśtam numerki. Tutaj, te numerki nie pokrywają się z tymi, jakie są przydzielone przez forum i stąd cały ambaras.
Można to jakoś ręcznie zrobić dla tych, którzy mają z tym problem.
Lindal Elensar napisał/a:
Problem powstał kiedy newsmani oddalili się na tyle i ilością PD ze się elfowi odechciewało pisać cokolwiek.
No ja w tej chwili, przy moim poziomie doświadczenia też piszę już dla idei, bo nie bawi mnie gonienie za 1000 PD żeby na kolejny poziom wskoczyć.
O dodawaniu PD za komentarze nie wiedziałam. To chyba tylko najbardziej zasłużonym się zdarzało albo w pierwszych latach ELX, bo ja już tego nie pamiętam.
Pewnie że materialista
Znacie takiego bożka jak Pedek? Jego błogosławieństwa są niepojęte dla niewiężących a jego przychylność pomaga w całym życiu.
Jak komentowałaś wiersze to na pewno dostałaś PD. Nie pamiętam już czy w innych serwisach też sprawdzałem kto komentuje a kto bzdury pisze ale za komentarze wierszy na pewno nagradzałem.
Chojny Wróblu jesteś doprawdy. Może to jakieś drwiny z użytkowników co?
_________________ Amar a naus naali ten`iler. Delnos edhelea tuulo`Neldoreth.
(Świat fantazji jest dla każdego. Jesteśmy elfami z Puszczy Bukowej.)
Nigdy nie komentowałam wierszy, natomiast zdarzało mi się komentować opowiadania.
PD nigdy nie dostawałam za takie rzeczy
Jak sobie przypomnę dyskusje na temat centaurów, wiwern i innych stworów to aż mi się serce kraje, że ludzie nie mają już tego zapału i nie chce im się pisać tak wielkich i wartościowych postów.